Biografie

Big Band Utrecht is een ambitieus orkest bestaande uit vergevorderde amateurs en aankomende professionals uit Utrecht en verre omgeving. Het orkest staat onder leiding van de Utrechtse dirigent Martien de Kam. De band houdt ervan uiteenlopende stijlen te spelen: van traditionele swingstukken van Count Basie, Stan Kenton en Duke Ellington via salsa en latin tot het repertoire van moderne componisten en arrangeurs, zoals Thad Jones, Bill Holman, Bob Mintzer en Maria Schneider.

Optredens van Big Band Utrecht vinden plaats in diverse gelegenheden, variërend van grandcafés, jazzpodia tot festivals. Ook heeft Big Band Utrecht enkele keren deelgenomen aan het prestigieuze (internationale) big band concours van het Meer Jazz Festival te Hoofddorp. Tijdens het sterk bezette concours in 2005 bereikte Bigband Utrecht de finale.

Verder gaat het orkest graag op zoek naar de grensvlakken met andere muziekstijlen, zoals in het recente project “Koper” met vocal group VOISZ. Het eerste (try-out) concert kreeg onlangs een sterke recensie op de site van de Bond voor A cappella en Lichte muziek zingende Koren (BALK):

Deze jonge musici laten horen dat ze een goed gevoel voor timing en frasering hebben en dat ze ook uitstekend in staat zijn om een koor te begeleiden.

Big Band Utrecht treedt ook regelmatig op met gastsolisten. De band heeft gedurende een aantal jaren een serie optredens op het SJU-Jazzpodium (Stichting JazzUtrecht) verzorgd, met uiteenlopende gastsolisten als Angelo VerploegenDenise JannahBart van LierJesse van Ruller, Peter Guidi, Ben HermanLoet van der LeeFerdinand PovelDavid Kweksilber en Ilja Reijngoud.

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.